Annika van Gerwen nieuwe fractievoorzitter VVD Zuidplas

Een dag na de gemeenteraadsverkiezingen kwam de VVD fractie, als altijd, een dag na de verkiezingen bijeen. Dit keer waren ze te gast bij Bistro/bar Meer Genieten in Moordrecht. Helaas nu eens zonder winst van de verkiezingen, maar wel met trots over de 6 behaalde zetels.

De uitslag werd besproken en gevoelen gedeeld. Ook werden de functies binnen de fractie (her)verdeeld. Ferry van Wijnen had al vóór de verkiezingen aangegeven het fractievoorzitterschap  neer te leggen. ‘Het waren 8 mooie, maar ook zeer intensieve jaren. En het is goed ook anderen met ambitie de ruimte te geven.’

De fractie was unaniem over de kandidaatstelling van Annika van Gerwen. Zij is de nieuwe fractievoorzitter van de VVD in Zuidplas. Leendert Karreman zal haar bijstaan als vice-fractievoorzitter. Ferry daar over: ‘Annika en Leendert zijn een mooi en ambitieus team. Daar waar nodig sta ik altijd klaar voor advies, maar zij gaan hier samen zeker een succes van maken.’

Annika begint nu aan haar 3e periode als raadslid voor de VVD. Het fractievoorzitterschap is voor haar een mooie volgende stap. Zij bedankte de fractie voor het brede vertrouwen en gaf aan er heel veel zin in te hebben om deze klus de komende tijd te klaren.

Nadat de functies verdeeld waren droeg Ferry de traditionele voorzittershamer over aan de nieuwe fractievoorzitter (zie foto).