Nieuwjaarsbijeenkomst VVD Zuidplas in teken van klimaat en energietransitie

Het jaar 2020 staat in het teken van het klimaat en de energietransitie. Er wordt veel over gesproken. In de politiek, op het werk, bij verjaardagen, etc. Het moet nu eenmaal anders de komende jaren. Maar wat gaan we dan anders doen? En hoe snel moet dat dan allemaal? En wie gaat dat betalen?

Komend jaar moeten ook gemeenten met haar plannen komen. Dit komt tot uiting in de 1e versie van de Regionale Energie Strategie (RES), welken nog voor zomer aan de raad zal worden voorgelegd voor besluitvorming.

De VVD Zuidplas heeft hier grote zorgen over. De eerste plannen hebben het over het bouwen van 124 enorme windmolens te bouwen in Zuidplas, maar die willen wij helemaal niet. Of enorme zonneparken, maar waar laten we die dan? Ook worden er keuzes gemaakt over de wijken die als eerste ‘gasloos’ zouden moeten worden. Willen we dat wel? En is dat dan verplicht of niet?

Een ander heel belangrijk aspect is uiteraard: wie gaan dit allemaal betalen? Wat zijn hiervan de financiële consequenties voor onze inwoners en ondernemers?

Allemaal redenen om hier eens over van gedachten te wisselen tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de VVD Zuidplas.

We hebben Laurine Bonnewits (plv. fractievoorzitter en woordvoerder klimaat van de VVD in de Provinciale Staten) bereid gevonden om haar visie vanuit het provinciale perspectief met ons te delen. Onze woordvoerster op dit dossier is Annika van Gerwen-Westerling. Zij zal toelichten hoe onze fractie tegen deze (nog wat vage) plannen aan kijkt en hoe wij de komende periode om willen gaan met dit onderwerp.

Uiteraard is er ook tijd voor vragen en debat en zal ik kort stil staan bij de overige onderwerpen in 2019, maar vooral ook 2020 uiteraard.

Iedereen is van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.
-
Locatie: Bistro Het Smaakhuis, Kerklaan 23 te Moordrecht.
-
Datum: maandag 6 januari 2020, vanaf 20:00 uur.