Kandidaat #3 - Annika van Gerwen

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In aanloop naar deze datum presenteren wij onze kandidaten. Vandaag onze kandidaat nummer 3, Annika van Gerwen.

VIDEO Annika van Gerwen

“Ik ben in de politiek gegaan om naar mensen te luisteren. Ik heb een hekel aan onrecht. Onrechtvaardig behandeld worden, of dat gevoel hebben, ontstaat als mensen niet gehoord worden. Vervolgens is het een uitdaging om uit te leggen hoe we ieders belang wegen bij het nemen van besluiten die ons voorgelegd worden. 

In het dagelijks leven werk ik als docente Klassieke Talen op het Emmauscollege in Rotterdam. Dagelijks werken met jongeren brengt ontzettend veel plezier en energie. Het herinnert mij er dagelijks aan hoe belangrijk het is om jongeren serieus te nemen, naar ze te luisteren en ze goed te begeleiden in het maken van hun eigen keuzes. Ik ben me daar nog meer van bewust sinds ik zelf een dochtertje heb.
We willen jongeren graag in onze gemeente hebben en houden, want we willen graag met jongeren naar de toekomst. Daarom ben ik blij dat we niet alleen over, maar ook met jongeren praten in de jongerenraad van Zuidplas.”