VVD Zuidplas staat voor behoud zondagsopenstelling

Zondag 4 maart jl. was de VVD Zuidplas aanwezig in de Reigerhof om aandacht te vragen voor het behoud van de zondagsopenstelling. Onder de leus Vol Vertrouwen Door Op Zondag werd dit duidelijk gemaakt aan het winkelend publiek. Staatssecretaris Tamara van Ark kwam ook een kijkje nemen om de lokale VVD te ondersteunen. Lijsttrekker Jan Hordijk zei over deze actie: “We hebben hard gestreden om de zondagsopenstelling mogelijk te maken. Wij staan voor het behoud daarvan. Dit is voor ons een heel belangrijk punt, dat geven wij niet weg!”.

De liberalen vrezen voor aanscherping of zelfs afschaffing van de huidige zondagsopenstelling, als de VVD niet de meeste stemmen zou krijgen bij de aanstaande verkiezingen. ChristenUnie/SGP, nu de tweede partij in grootte, pleit in haar programma namelijk voor “…het zo veel als mogelijk terugdraaien van de winkelopenstelling op zondag.”

Jan Hordijk vervolgt: “Vrijheid is een liberale waarde, waaronder ook de vrijheid valt om al dan niet gebruik te maken van de zondagsopenstelling. Wij dwingen niemand om open te gaan op zondag. Wij gunnen ondernemers en inwoners wél de vrijheid om er gebruik van te maken!”

Bij de verkiezingen op 21 maart 2018 zal de verkiezingsuitslag laten zien welke richting de inwoners in Zuidplas op willen. Als inwoners en ondernemers de zondagsopenstelling willen behouden is er volgens Jan Hordijk maar één keuze: “In dit kader is een andere stem dan op de VVD, een stem ten gunste van ChristenUnie/SGP. Iedereen die op zondag boodschappen doet, en wil blijven doen, roep ik op om 21 maart te stemmen. De VVD gaat Vol Vertrouwen Door, ook op zondag!”