Kandidaat #6 - Jos Wiegman

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In aanloop naar deze datum presenteren wij onze kandidaten. Vandaag onze kandidaat nummer 6, Jos Wiegman.


VIDEO Jos Wiegman

“Ik ben getrouwd en woon 40 jaar in Nieuwerkerk aan den IJssel. We hebben drie getrouwde kinderen. Zij en hun kinderen wonen ook allemaal in onze gemeente Zuidplas. Zuidplas ken ik dus goed.

Ik ben een gepensioneerde politieman. Maar vijfentwintig jaar lang was ik ook volksvertegenwoordiger namens de VVD. Achttieneneenhalf jaar in de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel waarvan twaalf jaar als wethouder en acht jaar in de provincie Zuid-Holland. Ik ben dus niet nieuw in de politiek

Een gemeenteraad staat dicht bij wat ons inwoners raakt. Je ziet ook veel eerder de effecten van het beleid dan bijvoorbeeld bij de provincie. Daarom vind ik gemeentepolitiek zo leuk. Je kunt wat betekenen voor de mensen. Het is een zinvolle bezigheid.

Onze gemeente staat aan het begin van grote opgaven. Die opgaven moeten in goede banen worden geleid want ik hecht aan de kwaliteit van wonen en leven die wij hier kennen. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kijk er naar uit om lid te worden van de gemeenteraad van de gemeente Zuidplas. Ik hoop dat ik uw vertrouwen weer krijg.”