Van de voorzitter

Beste leden van de VVD Zuidplas, In de afgelopen dagen is bekend geworden dat ons fractielid John Ooms besloten heeft om zich terug te trekken als raadslid voor de VVD Zuidplas. John heeft sinds zijn aansluiting bij de VVD in 2012 actief zitting gehad in de gemeenteraad en hierbij de belangen van de VVD Zuidplas vol overtuiging behartigd. In de gemeenteraad van 17 februari a.s. zal hij afscheid nemen van de raad. John gaat het hierna ietsje rustiger aan doen, maar heeft laten weten betrokken te willen blijven bij de VVD Zuidplas.

Sinds 18 november 2009 heeft John zitting gehad in de gemeenteraad. Samen met onze huidige fractievoorzitter, Ferry van Wijnen, kwam John in de raad namens Trots op Nederland. Na de landelijke verkiezingen van 12 september 2012 besloten beiden om zich aan te sluiten bij de VVD Zuidplas. Hierdoor maakte John sinds 15 november 2012 onderdeel uit van de VVD fractie in Zuidplas. In de achterliggende periode heeft John zich samen met zijn collega's bezig gehouden met het in goede banen leiden van de discussie in de raad rondom de decentralisaties van zorg, werk en jongerenbeleid.

Graag wil ik John namens het bestuur bedanken voor zijn jarenlange inzet en zijn enorme betrokkenheid bij de VVD Zuidplas. Wij wensen hem voorspoed en een goede gezondheid voor de komende jaren. We raken een ervaren raadslid kwijt, maar rekenen erop dat we John in de komende jaren als een betrokken VVD-er nog regelmatig zullen tegenkomen.

John wordt in de fractie vervangen door Nick Rockx uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Nick is reeds eerder namens de VVD raadslid geweest in de periode 2006-2010 in de raad van Nieuwerkerk aan de IJssel en is daarom geen echte nieuwkomer in het veld. In de afgelopen jaren heeft Nick zich nadrukkelijk gemanifesteerd als spreekbuis van de jongere generatie, met name daar waar het gaat om het beschikbaar komen van betaalbare woningen voor starters en het creƫren van voorwaarden voor jongeren om zich in de Zuidplas verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast staat Nick bekend om zijn collegiale opstelling en zijn positieve kwaliteiten als teamspeler.

Het bestuur van de Zuidplas prijst zich gelukkig dat Nick bereid is om zijn eerdere ervaring opnieuw voor de gemeenschap van Zuidplas te willen inzetten. Wij wensen hem veel succes in de komende periode. Graag geven wij u als lid van de VVD Zuidplas de mogelijkheid om tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 mei a.s. John Ooms te bedanken als ook nader kennis te maken met Nick Rockx. Mocht u al eerder een van beiden willen spreken, dan vindt u de juiste contactgegevens op onze website www.vvdzuidplas.nl

Kors van der Wolf

Voorzitter