Sven van der Wal

Prive
Ik ben getrouwd met Lieke en we hebben drie zonen, Stijn, Julius en Vesper. Na zo’n 20 jaar in Den Haag te hebben gewoond, wonen we nu in Moerkapelle.

Vrije tijd
Sporten is het leukste wat er is. En het is nog goed voor je ook. Het geeft energie, verbetert het vermogen tot nadenken, geeft een gevoel van welbehagen en is gezond. Ik kan me een week zonder sport niet voorstellen. Ik loop hard en “doe” aan bootcamp. Daarnaast staan we regelmatig langs de zijlijn om de jongens aan te moedigen bij het hockey. Lieke en ik gaan regelmatig naar een concert, de film of een lekker hapje eten met vrienden.

People & Company
Na mijn studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte ik voor AXA, AEGON en a.s.r.. Daarna ben ik mijn eigen adviesbureau gestart en fuseerde ik later met Maarleveld Van Nieuwpoort & Partners onder de naam People & Company.
People & Company is een advies-, trainings- en coachingsbureau. Wij maken mensen, teams en organisaties effectief, zodat organisaties hun doelstellingen realiseren en mensen meer betrokken zijn. Wij doen dit door het ontwikkelen van vier dimensies van de mens: lichaam, hoofd, hart en ziel.

Adviseur, trainer en coach
Ik ben een ervaren verandermanager en adviseur in het ontwikkelen van mensen, processen en organisaties. In de rollen van project-, programma-, verandermanager en consultant heb ik jarenlange ervaring in zowel het bedenken als ook zelf realiseren van verandering en was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van processen en organisaties bij bedrijven die een maatschappelijke rol vervullen met veel wet & regelgeving, tegenstrijdige belangen en cultuurverschillen. Mede door mijn lijnmanagementervaring heb ik ook veel ervaring in het acteren in politiekgevoelige omgevingen en weet ik wat ervoor nodig is om verandering te borgen in de organisatie. Naast mijn werk als consultant heb ik ruime werkervaring in het trainen, coachen en begeleiden van teams en individuele medewerkers. Als trainer en coach ben ik ook verbonden aan Van Ede & Partners.

Politiek
Mijn doel is een gemeente die eigen initiatief en participatie mogelijk maakt door snel in te spelen op ontwikkelingen, flexibel is, verbindingen legt en faciliteert. Daar sta ik voor.


Wat kenmerkt mij
Ik ben energiek, enthousiast en gedreven en sterk in het inrichten en managen van organisaties die hun belofte ook daadwerkelijk nakomen. Weet mensen te motiveren en in beweging te krijgen. Creëer een mentaliteit van verantwoordelijk zijn en verantwoording willen afleggen. Krijg door mijn “hoe kan het wel” mentaliteit zaken voor elkaar. Heb daarbij door mijn creatieve, associatieve geest geen gebrek aan ideeën en invalshoeken van waaruit ik vraagstukken integraal bekijk en oplos. Begrijp hoe dingen met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden waardoor complexe zaken teruggebracht worden tot de kern.