Annika van Gerwen-Westerling

Hoe lang woon je al in de gemeente Zuidplas en wat is je (gezins)situatie?

In mijn vroege jeugd heb ik in Zweden gewoond, waar ik geboren ben, en sinds 1992 woon ik in Nieuwerkerk.


Waarom ben je in de politiek actief?

Waar ik heel boos van word, is onrechtvaardigheid. Onrechtvaardig behandeld worden, of dat gevoel hebben, ontstaat als mensen niet gehoord worden. Ik ben in de politiek gegaan om naar mensen te luisteren. Vervolgens is het een uitdaging om uit te leggen hoe we ieders belang wegen bij het nemen van besluiten die ons voorgelegd worden. 


Wat doe je nog meer naast deze politieke hobby?

In het dagelijks leven werk ik als docente Klassieke Talen op het Emmauscollege in Rotterdam. Verder reis ik erg graag en houd ik veel van koken en bakken. De politiek is wel een heel verslavende hobby..


Wat mis je (nog) in Zuidplas?

In Zuidplas is de afgelopen jaren gestart met het bouwen van veel mooie woningprojecten, met daarin woningen voor alle inwoners. Ik gun het iedereen om fijn te wonen in Zuidplas! Wat ik nog wel mis, is een groter woningaanbod voor starters die zich in Zuidplas willen vestigen. We willen jongeren graag in onze gemeente hebben en houden, want we willen graag met jongeren naar de toekomst. Daarom ben ik blij dat we niet alleen over, maar ook met jongeren praten in de jongerenraad van Zuidplas. 


Wat zou je willen veranderen in de komende 4 jaren?

De komende jaren hoop ik dat we als VVD meer starters een mooi thuis in Zuidplas kunnen bieden, en dat we de inwoners nog meer naar hun zin laten wonen, werken en leven  in onze gemeente. 


Wat zou je zeker willen behouden de komende jaren?

Zuidplas biedt mij een fijne woonomgeving: dicht bij verschillende steden, maar een dorps karakter; gezelligheid zonder kneuterigheid en niet al te veel sociale controle. 

Ik wil dat deze gemeente voor iedereen aantrekkelijk is en blijft als woonplaats. Voorwaarden daarvoor zijn: een gevoel van vrijheid, veiligheid, levendigheid en bereikbaarheid, maar ook: landelijkheid, mooi groen voor ieders deur en het bewaren van onze dorpse mentaliteit.