Tamara van Ark

Prive

2 Dochters: Manon en Amber

Werkzaam als

Tweede Kamerlid voor de VVD, portefeuille WMO en Sociale Zaken

Vorige Banen

Van 2004 tot 2010 wethouder, eerst in de gemeente Nieuwerkerk a/d IJssel, daarna wethouder in de fusiegemeente Zuidplas. In juni 2010 gekozen en in september 2012 herkozen tot Tweede Kamerlid. Vanaf september 2012 ook vice-fractievoorzitter van de VVD Tweede Kamerfractie.

Politieke Carriere en Ambities

Sinds 2000 ben ik lid van de VVD, toen kwam ik erachter dat mijn ideeen en maatschappijbeeld overeen kwamen met het liberalisme! In Rotterdam, waar we toen woonden was ik actief in commissies en in het bestuur van de onderafdeling Kralingen-Crooswijk. Ook was ik daar kandidaat voor de deelgemeenteraad maar zover kwam het helaas niet want ik ging bij de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid werken en dat was onverenigbaar met het deelraadslidmaatschap. Na onze verhuizing naar Nieuwerkerk a.d. IJssel werd ik actief voor de VVD aldaar en in 2004 volgde ik Adrie Volder op als wethouder. Na de verkiezingen in 2006, waarvoor ik lijsttrekker was in Nieuwerkerk, mocht ik op de post Welzijn, WMO, Werk en Inkomen en P&O blijven en heb ik de Zuidplasfusie vanuit de stuurgroep mede begeleid. Bij de herindelingsverkiezingen in 2009 maakten de kiezers de VVD de grootste partij. Als lijsttrekker van een geweldig team ben ik daar nog steeds trots op! Op 4 januari 2010 ben ik benoemd tot wethouder voor de gemeente Zuidplas met de portefeuille Financien, Economische Zaken, Werk en Inkomen en de ontwikkeling van de Zuidplaspolder. 

Mijn politieke ambitie is

om te bewaken dat mensen de vrijheid hebben om hun leven in te richten zoals zij dat zelf willen. Of het nu gaat om immateriele vraagstukken of kwesties die direct ingrijpen in je omgeving.

Politiek is geweldig omdat

Alles is politiek! Vanuit de verantwoordelijkheid die ik voel en graag neem voor mijn omgeving en de ontwikkelingen daarin vervul ik graag een politieke rol. Daarin is de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid voor mij als liberaal altijd de toets!

Doel

Ruimte geven aan mensen om zelf hun leven in te vullen zoals zij dat willen. Mét respect uiteraard voor de ruimte van anderen (ook hier weer de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid!)

Passie

Politiek is mijn grote passie want resultaten smaken altijd naar meer! En het blijft fantastisch om te zien wat mensen, bedrijven en organisaties laten zien als zij ook de ruimte krijgen hun passie te volgen!

Mooiste plekje in Zuidplas

We kunnen trots zijn op zoveel mooie plekken! Als ik er dan toch 1 moet noemen tussen vele, dan kies ik voor de Rottemeren, daar heb ik in januari zo heerlijk geschaatst met de meiden! Tussen molens en onder een blauwe lucht, Hollandser kan niet!

Eigen website

www.tamaravenrooy.nl