Jos Wiegman

Ik ben 62 jaar oud en woon 40 jaar in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Ik ben getrouwd en we hebben drie getrouwde kinderen. Zij en hun kinderen wonen allemaal in onze gemeente Zuidplas.

 

Ik ben een gepensioneerde politieman. Ik heb bijna mijn hele werkzame leven gewerkt als leidinggevende bij de politie in Rotterdam, voornamelijk bij de recherche. Maar vijfentwintig jaar lang was ik ook volksvertegenwoordiger namens de VVD . Achttieneneenhalf jaar in de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel waarvan twaalf jaar als wethouder en acht jaar in de provincie Zuid-Holland.  Ik ben dus niet nieuw in de politiek. Verder ben ik voorzitter van de Cliëntenraad van het IJsselland Ziekenhuis en maak ik deel uit van het comité Vrienden van Bückeburg. 

 

Een gemeenteraad staat dicht bij wat ons inwoners raakt. Je ziet ook veel eerder de effecten van het beleid dan bijvoorbeeld bij de provincie. Daarom vind ik gemeentepolitiek zo leuk. Je kunt wat betekenen voor de mensen. Het is een zinvolle bezigheid.

 

Onze gemeente staat aan het begin van grote opgaven. Die opgaven moeten in goede banen worden geleid want ik hecht aan de kwaliteit van wonen en leven die wij hier kennen. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kijk er naar uit om lid te worden van de gemeenteraad van de gemeente Zuidplas. Ik hoop dat ik uw vertrouwen weer krijg.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jos Wiegman