Jan Ambachtsheer

Activiteiten:
Raadslid

Hoe lang woon je al in de gemeente Zuidplas en wat is je (gezins)situatie?
Ik woon sinds 1987 in Nieuwerkerk, ben gehuwd en heb 2 kinderen.

Waarom ben je in de politiek actief?
Zuidplas heeft veel om te willen behouden (en eventueel verbeteren). Er zijn mensen nodig die zich ervoor willen inspannen, dat de verschillende gemeenschappen de kwaliteit kunnen vasthouden die er is en dat tegen zo laag mogelijke lasten voor de burgers.

Een relatief veilige, welvarende dorpsgemeenschap met een acceptabel niveau van sociale controle. Net voldoende dorps, maar niet benauwend.

Wat doe je nog meer naast deze politieke hobby?
Ik ben hoofd bedrijfsvoering bij een middelgrote gemeente (55.000 inwoners).

Verder ben ik actief in het jeugd en jongerenwerk als bestuurslid en ben lid van een commissie bezwaarschriften bij een regionaal politiekorps. Daarnaast heb ik veel met film en muziek van heel veel soorten. Sporten doe ik ongeveer 1 keer per week, dat zou wat meer mogen. Tenslotte ben ik zeer betrokken bij een Rotterdamse voetbalclub (Sparta), waarvan ik alle thuiswedstrijden bezoek.

Wat mis je (nog) in Nieuwerkerk?
Er mag nog wat meer sociaal leven komen. Vooral op sociaal/cultureel terrein zou nog meer mogen ontstaan. Ook qua horecagelegenheden zou er wat meer mogen.

Wat zou je willen veranderen in de komende 4 jaren?
De politiek mag (nog) meer in contact met de bevolking.

Ik zou me extra willen inspannen om wegen te vinden om mensen meer te betrekken bij het openbaar bestuur. Het is nu te vaak voor mensen helaas pas boeiend als het hun eigen belang(en) betreft.

Wat zou je zeker willen behouden de komende jaren?
De kwaliteit van leven in de gemeente Zuidplas. Veel kwaliteit die wij heel gewoon vinden is dat zeker niet overal in Nederland. Het is de moeite waard die te willen behouden.

Tenslotte vind ik het gebied Hitland zeer de moeite waard, een mooi klassiek Hollands landschap.