Ferry van Wijnen

Ferry van Wijnen, in 1969 geboren in Gouda, opgegroeid in Waddinxveen. Na een kleine omzwerving richting Zwijndrecht in 2006 teruggekeerd in de regio, in Zevenhuizen. Woon hier samen met mijn vrouw Mariska, onze zoon Tobias (2007) en dochter Annika (2009). Uit m’n eerste huwelijk heb ik 2 zonen: Thomas (1999) en Jesper (2003). Thomas woont ook bij ons. Jesper woont bij zijn moeder, maar is ook elke week een paar dagen bij ons.

Ik ben in 1990 begonnen als beroepsmilitair, daarna onderofficier bij de Koninklijke marechaussee. Mezelf hier bezig gehouden met grensbewaking op Schiphol en het uitzetten van illegale vreemdelingen. Vervolgens vertrokken naar de politiedienst en recherche in Den Haag. In 2000 was het tijd voor wat anders: de Inspectie Verkeer en Waterstaat (tegenwoordig Inspectie Leefomgeving en Transport), waar ik me bezig hield met het toezicht op taxi- en busbedrijven. Eerst als echte handhaver, daarna als projectleider. Na een detachering van 1,5 jaar als afdelingshoofd bij de IND (loket arbeidsmigratie) ben ik nu weer terug bij de ILT.

Nu adviseer ik het MT en inspecteurs op onderwerpen m.b.t. beroepsmatig vervoer over de weg (vooral personenvervoer). Daarnaast ben ik namens ILT verantwoordelijk voor de juiste uitgifte (door een extern bedrijf) van kaarten voor de Digitale Tachograaf en de Boord Computer Taxi. De ILT blijft een uitdagende en afwisselende organisatie.

Na een korte periode bij Trots op Nederland ben ik in 2012 de uitdaging bij de VVD aangegaan, omdat dit dé partij is die staat voor haar huisregels: duidelijkheid naar de burger, duidelijkheid in beleid, alleen (belasting)geld uitgeven aan (meetbare) doelen, duidelijke keuzes maken en individuele burgers aanspreken op hun gedrag. Deze huisregels zouden voor de politiek gewoontes moeten zijn, dit blijkt nog lang niet altijd het geval.

Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2014 mag ik fractievoorzitter zijn van een geweldige fractie, bestaande uit nog 6 fractieleden en 2 fractieondersteuners. Samen met onze 2 wethouders en het bestuur hebben wij de VVD in Zuidplas de afgelopen raadsperiode nog nadrukkelijker op de kaart gezet.

Hier blijven we wel u, de inwoner van Zuidplas, bij nodig hebben! Wij willen daarom graag met u in gesprek. Bij voorkeur met groepen, in een interactieve en open sfeer.

Ik hoop u snel te treffen!